Jump to content

Sarantos Tsialtas

Hellenic vACC Staff
 • Content Count

  311
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Sarantos Tsialtas

 1. Είμαστε στην ευχάριστη θέση, να σας ανακοινώσουμε ότι από σήμερα επισήμως ο κ. Μάριος Μαρτίνης αναλαμβάνει τη θέση του ATC Training Director. Τον ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά του και του ευχόμαστε καλή επιτυχία.
 2. Είμαστε στην ευχάριστη θέση, να σας ανακοινώσουμε ότι από σήμερα επισήμως ο κ. Δημήτριος Ντίστης αναλαμβάνει τη θέση του ATC Training Deputy Director. Τον ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά του και του ευχόμαστε καλή επιτυχία.
 3. Με επιστολή του στην ομάδα διαχείρισης ο Χρήστος Χιωτέλης μας γνωστοποιεί ότι παραιτείται των καθηκόντων του από τη θέση του ATC Training Director (ACCGR2). Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για την προσφορά του στην κοινότητα και την ομάδα διαχείρισης όλο αυτό το διάστημα. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ό,τι έχει επιλέξει
 4. Με επιστολή του στην ομάδα διαχείρισης ο Κώστας Πετρόπουλος μας γνωστοποιεί ότι παραιτείται των καθηκόντων του από τη θέση του ATC Training Deputy Director (ACCGR21). Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για την προσφορά του στην κοινότητα και την ομάδα διαχείρισης όλο αυτό το διάστημα. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ό,τι έχει επιλέξει.
 5. Είμαστε στην ευχάριστη θέση, να σας ανακοινώσουμε ότι από σήμερα επισήμως ο κ. Παναγιώτης Καρυτσιώτης αναλαμβάνει τη θέση του Public Relations Director. Τον ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά του και του ευχόμαστε καλή επιτυχία.
 6. Καλησπέρα σε όλους, την Τρίτη 30 Ιουνίου και ώρα 20:00 τοπική, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των μελών του HvACC στο Discord. Η συνάντηση θα αποτελείται από 2 μέρη, ένα ανοιχτό και ένα κλειστό. Το πρώτο μέρος ενδιαφέρει όλη τη κοινότητα και θα έχει διάρκεια 2 ωρών. Θα είναι ανοιχτό σε όλα τα μέλη και κατά τη διάρκειά του θα γίνει επισκόπηση, ανά τμήμα, όλων των θεμάτων που απασχολούν το τμήμα διαχείρισης του HvACC.
 7. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε επισήμως ότι, ο κ. Βασίλης Χαλιπήλιας, αναλαμβάνει από σήμερα και τη θέση του Navigation Director (ACCGR7). Τον ευχαριστούμε πολύ και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.
 8. Είμαστε στην ευχάριστη θέση, να σας ανακοινώσουμε ότι από σήμερα επισήμως ο κ. Κώστας Πετρόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του ATC Training Deputy Director. Τον ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά του και του ευχόμαστε καλή επιτυχία.
 9. Με επιστολή του στην ομάδα διαχείρισης ο Νικόλαος Μαρκουλής μας γνωστοποιεί ότι παραιτείται των καθηκόντων του από τη θέση του ATC Training Deputy Director (ACCGR21). Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για την εξαιρετικά μεγάλη προσφορά του αλλά και για τις τόσο σημαντικές υπηρεσίες που πρόσφερε στην κοινότητα και την ομάδα διαχείρισης όλο αυτό το διάστημα.Του ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ό,τι έχει επιλέξει.
 10. Με επιστολή του στην ομάδα διαχείρισης ο Αναστάσιος Μπίθας μας γνωστοποιεί ότι παραιτείται των καθηκόντων του από τη θέση του Public Relations Deputy Director (ACCGR71) και Navigation Director (ACCGR7).
 11. Καλησπέρα σας, Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι οι υπηρεσίες του HvACC σταδιακά επανέρχονται σε λειτουργική κατάσταση. Όπως γνωρίζετε, στις 24/5/20, μετά από παρέμβαση της VATEUD/VATEUR ο πρώην vACC Director παραιτήθηκε της θέσης του. Σε αυτή την απόφαση οδήγησαν τα γεγονότα τα οποία αναλυτικά περιγράφονται σε αυτό το thread: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ουσιαστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν σε αυτό το thread δεν δόθηκαν ποτέ. Μέλη του HvACC αποφάσισαν να εκθέσουν την κατάσταση στους VATEUD 1 & VATEUR 1. Συνυπολογίζοντας ότι εκτός των 3 mentors που τους ζητήθηκε η παραίτηση, άλλα δύο μέλη της κοινότητας προέβησαν σε παρόμοιες καταγγελίες, αλλά και μετά από επικοινωνία με τον πρώην vACC Director, η διοίκηση των VATEUD & VATEUR οδηγήθηκε στην προαναφερθείσα παρέμβαση. Δυστυχώς ο πρώην vACC Director φεύγοντας, αποφάσισε να απενεργοποιήσει το σύνολο των online υπηρεσιών του HvACC, αντί να επιλέξει να τις μεταβιβάσει ομαλά στην επόμενη διοίκηση. Παρόλα αυτά, το ATC Training Department συνέχισε και συνεχίζει την εκπαίδευση των εΕΕΚ, όπως επίσης πραγματοποίησε και ένα Controller Practical Test (CPT) με μεγάλη επιτυχία. Όλες αυτές τις μέρες με την βοήθεια μελών τις ελληνικής κοινότητας αλλά και της VATEUD/EUR μας δόθηκε πίσω το ownership του domain www.hvacc.org και ένα μέρος του κώδικα των υπηρεσιών του HvACC που λειτουργούσαν στο VPS. Στήθηκαν σχεδόν όλα πάλι από την αρχή. Από σήμερα επαναλειτουργεί το forum (https://forum.hvacc.org), το οποίo είναι και το επίσημο κανάλι επικοινωνίας μας. Σιγά σιγά θα επαναφέρουμε και τις υπόλοιπες υπηρεσίες που έχουμε στην κατοχή μας - εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι λειτουργικές. Επιπλέον, στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε την επάνδρωση όλων των διαθέσιμων θέσεων της ομάδας διαχείρισης του HvACC με άτομα που έχουν όρεξη και καινούργιες ιδέες, ώστε να πάμε την ελληνική κοινότητα ένα βήμα παραπέρα στον κόσμο της εξομοίωσης των εικονικών μας πτήσεων αλλά και της παροχής υπηρεσιών εικονικών ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Υ.Γ: Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του Open Meeting όπου θα συζητηθούν όλα τα θέματα που έχουν προκύψει.
 12. Καλησπέρα, Το Σάββατο 2 Μαίου 2020, από τις 20:00 (τοπική) και για 2 ώρες, ο Αναστάσιος Μπίθας (S3) κάθεται και πάλι στα θρανία ώστε να εξεταστεί για το Enroute Controller Rating (C1) στη θέση LGMD_CTR (Makedonia Control). Η παρουσία σας είναι απαραίτητη για να δημιουργηθεί επαρκής όγκος κυκλοφορίας, ενδιαφέροντα σενάρια και να περάσουμε μία ωραία βραδιά! Σας περιμένουμε! On Saturday 02/05/2020 a C1 CPT will take place in LGMD_CTR (Makedonia Radar)! Anastasios Mpithas (S3) will try to convince his examiners that he is capable of "pushing tins" on his own! Let's make sure we push him to his limit so that he rightfully earns the title of Center controller. We need as much traffic as possible flying through the LGMD_CTR sector (seen below), either transiting or departing/arriving at airports within the sector. Note that LGMD_CTR does not cover Athens El. Venizelos Airport (LGAV). LGMD_CTR Covers the following main airports: LGAL, LGBL, LGHI, LGKA, LGKV, LGKZ, LGLM, LGLR, LGMT, LGSK, LGSV, LGSY, LGTG, LGTS
 13. until
  Αγαπητοί φίλοι, σε λίγες ημέρες θα γιορτάσουμε το Ορθόδοξο Πάσχα και την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Λίγο πριν από την τελετή, στις εκκλησίες όλης της χώρας, ακούγεται το "Δεύτε Λάβετε Φως" και ανάβουμε τις λαμπάδες μας με το Άγιο Φως που προέρχεται από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα. Φέτος το HvACC σε συνεργασία με την Olympic Airways Virtual, την AEEvirtual και την AegeanVirtual Airlines διοργανώνει την μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα και από εκεί σε όλα τα αεροδρόμια και ελικοδρόμια στην Ελλάδα, αλλά και σε ορισμένους προορισμούς του εξωτερικού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Απριλίου και ώρες από τις 09:00Z έως 13:30Z Τρεις πτήσεις θα αναχωρήσουν στις 0900z από το αεροδρόμιο του Ben Gurion (LLBG) με το Άγιο Φως και προορισμό τους το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (LGAV) και ώρα άφιξης 1100z. Μετά την άφιξη των, θα ξεκινήσουν οι αναχωρήσεις για τους προορισμούς, σε διαστήματα των 2 λεπτών! Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στην εκδήλωση. Ας φτάσουμε το αεροδρόμιο της Αθήνας στα όρια του. Παρακαλείστε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας ακολουθώντας τον κάτωθι σύνδεσμο για να μπορέσει να δοθεί προτεραιότητα. https://events.hvacc.org Για πληροφορίες αεροδρομίων, σχέδια πτήσεων μπορείτε πάντα να συμβουλεύεστε τον κάτωθι σύνδεσμο. https://briefing.hvacc.org Σας ευχόμαστε καλή Ανάσταση! Hellenic vACC Events Department
 14. Αγαπητοί φίλοι, σε λίγες ημέρες θα γιορτάσουμε το Ορθόδοξο Πάσχα και την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Λίγο πριν από την τελετή, στις εκκλησίες όλης της χώρας, ακούγεται το "Δεύτε Λάβετε Φως" και ανάβουμε τις λαμπάδες μας με το Άγιο Φως που προέρχεται από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα. Φέτος το HvACC σε συνεργασία με την Olympic Air Virtual, την AEEvirtual και την AegeanVirtual Airlines διοργανώνει την μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα και από εκεί σε όλα τα αεροδρόμια και ελικοδρόμια στην Ελλάδα, αλλά και σε ορισμένους προορισμούς του εξωτερικού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Απριλίου και ώρες από τις 09:00Z έως 13:30Z Τρεις πτήσεις θα αναχωρήσουν στις 0900z από το αεροδρόμιο του Ben Gurion (LLBG) με το Άγιο Φως και προορισμό τους το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (LGAV) και ώρα άφιξης 1100z. Μετά την άφιξη των, θα ξεκινήσουν οι αναχωρήσεις για τους προορισμούς, σε διαστήματα των 2 λεπτών! Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στην εκδήλωση. Ας φτάσουμε το αεροδρόμιο της Αθήνας στα όρια του. Παρακαλείστε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας ακολουθώντας τον κάτωθι σύνδεσμο για να μπορέσει να δοθεί προτεραιότητα. https://events.hvacc.org Για πληροφορίες αεροδρομίων, σχέδια πτήσεων μπορείτε πάντα να συμβουλεύεστε τον κάτωθι σύνδεσμο. https://briefing.hvacc.org Σας ευχόμαστε καλή Ανάσταση! Hellenic vACC Events Department
 15. Το Σάββατο 11/04/2020 και ώρα 20:00 - 22:00 τοπική , ένα S3 CPT θα λάβει χώρα στο αεροδρόμιο LGAV - Ελευθέριος Βενιζέλος! Ο Ευάγγελος Καγκλής θα προσπαθήσει να μας αποδείξει ότι τα κυάλια πλέον είναι παρελθόν και το μέλλον του είναι στα ραντάρ Ελάτε να τον κάνουμε να ιδρώσει! Επισκεφθείτε μας πετώντας από και προς το αεροδρόμιο της Αθήνας, βοηθήστε τον να αποκτήσει το rating του και το HvACC να στελεχωθεί με έναν νέο, άξιο εικονικό ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας! Σας περιμένουμε. Saturday 11/04/2020 20:00 - 22:00 Local Time On Saturday 11/04/2020 an S3 CPT will take place in LGAV - Eleutherios Venizelos Airport! Evangelos Kagklis will try to convince his examiners that he is capable of "pushing tins" on his own! Let's make sure we push him to his limit so that he rightfully earns the title of TMA controller. Join us at Eleutherios Venizelos Airport (LGAV) and help him earn his rating!
 16. Την Παρασκευή 03/04/2020 και ώρα 19:00 - 21:00 τοπική , ένα S2 CPT θα λάβει χώρα στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης! Ο Γεώργιος Σιδηρόπουλος θα προσπαθήσει να μας αποδείξει ότι ότι αξίζει να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του πύργου! Ελάτε να τον κάνουμε να ιδρώσει! Επισκεφθείτε μας πετώντας από και προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, βοηθήστε τον να αποκτήσει το rating του και το HvACC να στελεχωθεί με έναν νέο, άξιο εικονικό ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας! Σας περιμένουμε. Friday, 03/04/2020 19:00 - 21:00 Local Time On Friday, 03/04/2020 an S2 CPT will take place in LGTS Makedonia airport! George Sidiropoulos will try to convince his examiners that he is capable of "pushing tins" on his own! Let's make sure we push him to his limit so that he rightfully earns the title of Tower Controller. Join us at Thessaloniki Airport (LGTS) and help him earn his rating!
 17. until
  Spring is usually a time of nature revival: flowers bloom, birds start singing again, people throw away their winter clothes, airplanes... well, airplanes request a 10 degree turn to the right to avoid the big thunderstorm in front of them. ROvACC is pleased to announce the 9th edition of the Down the Danube Realops event, in partnership with VATAdria, Hellenic vACC, VATIL and vACC Ukraine! This year it will be on 11th of April, from 16 to 21 ZULU TIME. For this event, we encourage you to fly not only to Bucharest, but also between to our partner airports Belgrad (LYBE), Tel Aviv (LLBG), Athens (LGAV) and Lviv (UKLL). Come and fly in and out of Bucharest, Romania (LROP/OTP) and have fun flying in a high traffic situation. We'll enjoy controlling you and we promise - no holdings... as much as practicable, at least You can take a domestic or an international, a short or a long flight, maybe to our partner airports, use your favourite plane or try a new one, fly with your virtual airline or leave it to faith to decide your flight details. Go to the booking page and push the "I feel lucky" button to get a random real-life flight happening at that exact moment. Be sure to make a booking for your flight, check our Pilot Briefing Guide, our charts and the sceneries available for Bucharest Henri Coanda International Airport as well as other airports in LRBB FIR or our website. You may book a slot for the event on http://overload.rovacc.ro For more information, please do not hesitate to e-mail us at [email protected] We'll be waiting for your flight on the 11th of April 2020, between 16z and 21z!
 18. until
  VATEUD is proud to announce the European Overload event, which will take place on Sunday, 29th March from 1300z until 1800z. During this time, all European VACCs will come online to light up the european skies, staffing fully at least one airport each so you can fly to any place you want to visit under full ATC coverage! Keep an eye on the European Division Twitter so you know which airports will be fully staffed. We hope to see you there! Do you think we can smash any previous connection records on the network?
 19. Spring is usually a time of nature revival: flowers bloom, birds start singing again, people throw away their winter clothes, airplanes... well, airplanes request a 10 degree turn to the right to avoid the big thunderstorm in front of them. ROvACC is pleased to announce the 9th edition of the Down the Danube Realops event, in partnership with VATAdria, Hellenic vACC, VATIL and vACC Ukraine! This year it will be on 11th of April, from 16 to 21 ZULU TIME. For this event, we encourage you to fly not only to Bucharest, but also between to our partner airports Belgrad (LYBE), Tel Aviv (LLBG), Athens (LGAV) and Lviv (UKLL). Come and fly in and out of Bucharest, Romania (LROP/OTP) and have fun flying in a high traffic situation. We'll enjoy controlling you and we promise - no holdings... as much as practicable, at least You can take a domestic or an international, a short or a long flight, maybe to our partner airports, use your favourite plane or try a new one, fly with your virtual airline or leave it to faith to decide your flight details. Go to the booking page and push the "I feel lucky" button to get a random real-life flight happening at that exact moment. Be sure to make a booking for your flight, check our Pilot Briefing Guide, our charts and the sceneries available for Bucharest Henri Coanda International Airport as well as other airports in LRBB FIR or our website. You may book a slot for the event on http://overload.rovacc.ro For more information, please do not hesitate to e-mail us at [email protected] We'll be waiting for your flight on the 11th of April 2020, between 16z and 21z!
 20. VATEUD is proud to announce the European Overload event, which will take place on Sunday, 29th March from 1300z until 1800z. During this time, all European VACCs will come online to light up the european skies, staffing fully at least one airport each so you can fly to any place you want to visit under full ATC coverage! Keep an eye on the European Division Twitter so you know which airports will be fully staffed. We hope to see you there! Do you think we can smash any previous connection records on the network?
 21. Καλησπέρα, Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, από τις 20:00 (τοπική) και για 2 ώρες, ο Βασίλης Χαλιπιλιας (S3) κάθεται και πάλι στα θρανία ώστε να εξεταστεί για το Enroute Controller Rating (C1) στη θέση LGMD_CTR (Makedonia Control). Η παρουσία σας είναι απαραίτητη για να δημιουργηθεί επαρκής όγκος κυκλοφορίας, ενδιαφέροντα σενάρια και να περάσουμε μία ωραία βραδιά! Σας περιμένουμε!
 22. VATEUD is delighted to invite you to the EUD On-Air event! On Saturday, 18th January from 1600z until 2000z we will celebrate having reached 1000 followers on our Twitter Account. To do so, we have teamed up with more than 15 VACCs and several flightsim companies like Orbx, Aerosoft and FlyX. This means that not only will you get the chance to enjoy full ATC coverage across most of the European Division, but also have the opportunity to win one of the many prizes that we will be handing out. All you need to do is book a slot and complete both flights during the event! As a result of our efforts to bring some more traffic towards our less visited divisions, you will see that slots for this event consist of not just one, but two legs, A to B to C. With a quick turnaround in between flights we hope to provide an interesting and engaging format for both pilots and controllers. We look forward to seeing you in our virtual skies and hope you enjoy our top-notch ATC service! Visit vats.im/eud/on-air now to grab your slot! (Expect bookings to open ~2 weeks before the event date - Routings will be emailed before the event starts)
 23. Lucky Winners : OAL2RA SDM1025 Οι νικητές θα ειδοποιηθούν για το πως θα παραλάβουν το κουπόνι τους. 2019-10-21 19-22-19.flv
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Privacy Policy