Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Last week
 3. Ευχαριστούμε θέρμα τους πιλότους και τους ελεγκτές που παρεβρέθησαν στο event της Παρασκευής! Σας ευχόμαστε ολόψυχα ένα καλό καλοκαίρι και σας περιμένουμε από τον Σεπτέμβριο με ακόμα περισσότερα event. Καλό καλοκαίρι!
 4. Earlier
 5. until
  Το καλοκαίρι στην Ελλάδα έχει φτάσει για τα καλά. H θερμοκρασία έχει ανέβει και ήδη οι παραλίες γεμίζουν με κόσμο. Δυο από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας και του Αιγαίου είναι έτοιμα να σας υποδεχτούν για τις διακοπές σας. Στις 31 Ιουλίου προγραμματίζουμε τις διακοπές μας , έχουμε τις βαλίτσες μας έτοιμες και πετάμε για το αεροδρόμιο της Κω, «Ιπποκράτης» (LGKO) και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» (LGIR)". Τα αεροδρόμια θα είναι πλήρως επανδρωμένα από τις 17.00 - 20.00z και θα σας περιμένουν όλους να καλωσορίσουμε μαζί το καλοκαίρι του 2020. It’s already summer in Greece and that means the temperature has risen, and every beach -pebble or sandy- has been filled up with people. Two of the most beautiful islands in Greece and in the Aegean Sea are ready to welcome you for your holidays. On July 31st, we plan our vacation, we get our luggage ready and we fly to "Kos Hippocrates Airport (LGKO) and to Heraklion airport" Nikos Kazantzakis "(LGIR)". Both airports will be fully manned from 17.00 - 20.00z and will be waiting for all of you to welcome the summer of 2020.
 6. Το καλοκαίρι στην Ελλάδα έχει φτάσει για τα καλά. H θερμοκρασία έχει ανέβει και ήδη οι παραλίες γεμίζουν με κόσμο. Δυο από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας και του Αιγαίου είναι έτοιμα να σας υποδεχτούν για τις διακοπές σας. Στις 31 Ιουλίου προγραμματίζουμε τις διακοπές μας , έχουμε τις βαλίτσες μας έτοιμες και πετάμε για το αεροδρόμιο της Κω, «Ιπποκράτης» (LGKO) και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» (LGIR)". Τα αεροδρόμια θα είναι πλήρως επανδρωμένα από τις 17.00 - 20.00z και θα σας περιμένουν όλους να καλωσορίσουμε μαζί το καλοκαίρι του 2020. It’s already summer in Greece and that means the temperature has risen, and every beach -pebble or sandy- has been filled up with people. Two of the most beautiful islands in Greece and in the Aegean Sea are ready to welcome you for your holidays. On July 31st, we plan our vacation, we get our luggage ready and we fly to "Kos Hippocrates Airport (LGKO) and to Heraklion airport" Nikos Kazantzakis "(LGIR)". Both airports will be fully manned from 17.00 - 20.00z and will be waiting for all of you to welcome the summer of 2020. Airport Briefing and Charts Kos Hippocrates | Nikos Kazantzakis
 7. Είμαστε στην ευχάριστη θέση, να σας ανακοινώσουμε ότι από σήμερα επισήμως ο κ. Μάριος Μαρτίνης αναλαμβάνει τη θέση του ATC Training Director. Τον ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά του και του ευχόμαστε καλή επιτυχία.
 8. Είμαστε στην ευχάριστη θέση, να σας ανακοινώσουμε ότι από σήμερα επισήμως ο κ. Δημήτριος Ντίστης αναλαμβάνει τη θέση του ATC Training Deputy Director. Τον ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά του και του ευχόμαστε καλή επιτυχία.
 9. Με επιστολή του στην ομάδα διαχείρισης ο Χρήστος Χιωτέλης μας γνωστοποιεί ότι παραιτείται των καθηκόντων του από τη θέση του ATC Training Director (ACCGR2). Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για την προσφορά του στην κοινότητα και την ομάδα διαχείρισης όλο αυτό το διάστημα. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ό,τι έχει επιλέξει
 10. Με επιστολή του στην ομάδα διαχείρισης ο Κώστας Πετρόπουλος μας γνωστοποιεί ότι παραιτείται των καθηκόντων του από τη θέση του ATC Training Deputy Director (ACCGR21). Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για την προσφορά του στην κοινότητα και την ομάδα διαχείρισης όλο αυτό το διάστημα. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ό,τι έχει επιλέξει.
 11. Είμαστε στην ευχάριστη θέση, να σας ανακοινώσουμε ότι από σήμερα επισήμως ο κ. Παναγιώτης Καρυτσιώτης αναλαμβάνει τη θέση του Public Relations Director. Τον ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά του και του ευχόμαστε καλή επιτυχία.
 12. Καλησπέρα σε όλους, την Τρίτη 30 Ιουνίου και ώρα 20:00 τοπική, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των μελών του HvACC στο Discord. Η συνάντηση θα αποτελείται από 2 μέρη, ένα ανοιχτό και ένα κλειστό. Το πρώτο μέρος ενδιαφέρει όλη τη κοινότητα και θα έχει διάρκεια 2 ωρών. Θα είναι ανοιχτό σε όλα τα μέλη και κατά τη διάρκειά του θα γίνει επισκόπηση, ανά τμήμα, όλων των θεμάτων που απασχολούν το τμήμα διαχείρισης του HvACC.
 13. Ενισχύοντας το παραπάνω, να πω δημόσια ότι προσωπικά μίλησα με μέλη του staff την περίοδο εκείνη και ζήτησα ευγενικά να μην εγκαταλείψουν το πλοίο - κάποιος έπρεπε να μείνει πίσω. Οι κινήσεις όλων μας εδώ μέσα έγιναν με γνώμονα το καλό του HvACC. Ξέρω ότι δεν συμφωνούν όλοι με την άποψη την παραπάνω (καλώς δεν μίλησαν / κακώς δεν μίλησαν). Θεωρώ όμως ότι είναι κάτι που με μια κουβέντα μπορεί να λυθεί.
 14. Άρα έχουμε ακόμη προσωπικά θεματάκια αντί να κοιτάμε μπροστά για το συλλογικό καλό έτσι ; Γαμήθηκε το σύμπαν με τρεις απολύσεις από έναν τύπο που νόμιζε ότι μπορούσε να απολύει κόσμο έτσι απλά. Έκλεισε μια ιστοσελίδα και ξηλώθηκε η υποδομή της σε υποστηρικτικές υπηρεσίες. Όλοι εδώ ασχοληθήκαμε με το σήριαλ, φάγαμε ώρες και φαιά ουσία για να επανέλθει (όσο ήταν εφικτό) το HvACC website & staff σε μια πρώτη μορφή επαναλειτουργίας και τώρα έχουμε πριμαντόνες που είναι ακόμη θιγμένες για την υπο-περίπτωση της κυρίως περίπτωσης. Πιστεύεις δηλαδή ότι με το να μην κράξει το ATC TD τον τότε Director του ή με το να κρατά (τις μέρες εκείνες) γενικά σιωπηλή στάση, συμπόρευε με την στάση των απολύσεων ; Σκέφτηκες ποτέ ότι κάποιοι μπορεί να τους είπανε : παιδιά υπομονή, μη μιλάτε γιατί υπάρχει ήδη αρκετό μπαρούτι, ξέρουμε πως δεν συμφωνείτε και σκάτε από το κακό σας με αυτό που έγινε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη σας αλλά, υπομονή, είσαστε staff και θεσμικά είσαστε σε λεπτή θέση ανάμεσα στο staff position και στο απλό μέλος του hobby. Το χειριζόμαστε το θέμα με τα κεντρικά για μια ευρύτερη λύση. Όπου πιστεύεις ότι έχω λάθος με διορθώνεις.
 15. Κι εγώ αναρωτιέμαι ακόμη που ήταν κρυμμένο το ATC Training Department 1,5 μήνα, όταν όλοι το έψαχναν και ζητούσαν απαντήσεις...
 16. Συμφωνω, επαυξανω και αναρωτιεμαι παραλληλα.....
 17. Οι @Alex Amorianos @Dimitrios Ntistis @Alexander Nakopoulos δεν είναι διαθέσιμοι ; Ο μόνος λόγος που ρωτάω είναι διότι οι εν λόγω φίλοι προσέφεραν σημαντικό έργο Mentor πριν γίνει ότι έγινε με την ακατονόμαστη προβληματική προσωπικότητα στις 4/5/2020. Τώρα που τα πράγματα επανέρχονται στην κανονικότητα που βρίσκονται ; Για να το θέσω πιο σωστά, που βρίσκεστε ; Υπάρχει ακόμα κάτι που σας εμποδίζει να συνεχίσετε πάλι το Mentorship που κάνατε μέχρι τις 4/5/2020 ;
 18. Καλησπέρα. Το ATC Training Department αναζητά MENTORS, ώστε να στελεχωθεί ξανά το τμήμα και να συνεχιστεί η εκπαίδευση ελεγκτών σε όλα τα επίπεδα. Απαραίτητη προυπόθεση να έχετε rating S3 και πάνω. ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ ΟΛΟΙ. Οι υποψήφιοι παρακαλώ να δηλώσουν εδώ την επιθυμία τους. Ευχαριστώ.
 19. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε επισήμως ότι, ο κ. Βασίλης Χαλιπήλιας, αναλαμβάνει από σήμερα και τη θέση του Navigation Director (ACCGR7). Τον ευχαριστούμε πολύ και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.
 20. Είμαστε στην ευχάριστη θέση, να σας ανακοινώσουμε ότι από σήμερα επισήμως ο κ. Κώστας Πετρόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του ATC Training Deputy Director. Τον ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά του και του ευχόμαστε καλή επιτυχία.
 21. Με επιστολή του στην ομάδα διαχείρισης ο Νικόλαος Μαρκουλής μας γνωστοποιεί ότι παραιτείται των καθηκόντων του από τη θέση του ATC Training Deputy Director (ACCGR21). Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για την εξαιρετικά μεγάλη προσφορά του αλλά και για τις τόσο σημαντικές υπηρεσίες που πρόσφερε στην κοινότητα και την ομάδα διαχείρισης όλο αυτό το διάστημα.Του ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ό,τι έχει επιλέξει.
 22. Με επιστολή του στην ομάδα διαχείρισης ο Αναστάσιος Μπίθας μας γνωστοποιεί ότι παραιτείται των καθηκόντων του από τη θέση του Public Relations Deputy Director (ACCGR71) και Navigation Director (ACCGR7).
 23. Καλησπέρα σας, Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι οι υπηρεσίες του HvACC σταδιακά επανέρχονται σε λειτουργική κατάσταση. Όπως γνωρίζετε, στις 24/5/20, μετά από παρέμβαση της VATEUD/VATEUR ο πρώην vACC Director παραιτήθηκε της θέσης του. Σε αυτή την απόφαση οδήγησαν τα γεγονότα τα οποία αναλυτικά περιγράφονται σε αυτό το thread: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ουσιαστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν σε αυτό το thread δεν δόθηκαν ποτέ. Μέλη του HvACC αποφάσισαν να εκθέσουν την κατάσταση στους VATEUD 1 & VATEUR 1. Συνυπολογίζοντας ότι εκτός των 3 mentors που τους ζητήθηκε η παραίτηση, άλλα δύο μέλη της κοινότητας προέβησαν σε παρόμοιες καταγγελίες, αλλά και μετά από επικοινωνία με τον πρώην vACC Director, η διοίκηση των VATEUD & VATEUR οδηγήθηκε στην προαναφερθείσα παρέμβαση. Δυστυχώς ο πρώην vACC Director φεύγοντας, αποφάσισε να απενεργοποιήσει το σύνολο των online υπηρεσιών του HvACC, αντί να επιλέξει να τις μεταβιβάσει ομαλά στην επόμενη διοίκηση. Παρόλα αυτά, το ATC Training Department συνέχισε και συνεχίζει την εκπαίδευση των εΕΕΚ, όπως επίσης πραγματοποίησε και ένα Controller Practical Test (CPT) με μεγάλη επιτυχία. Όλες αυτές τις μέρες με την βοήθεια μελών τις ελληνικής κοινότητας αλλά και της VATEUD/EUR μας δόθηκε πίσω το ownership του domain www.hvacc.org και ένα μέρος του κώδικα των υπηρεσιών του HvACC που λειτουργούσαν στο VPS. Στήθηκαν σχεδόν όλα πάλι από την αρχή. Από σήμερα επαναλειτουργεί το forum (https://forum.hvacc.org), το οποίo είναι και το επίσημο κανάλι επικοινωνίας μας. Σιγά σιγά θα επαναφέρουμε και τις υπόλοιπες υπηρεσίες που έχουμε στην κατοχή μας - εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι λειτουργικές. Επιπλέον, στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε την επάνδρωση όλων των διαθέσιμων θέσεων της ομάδας διαχείρισης του HvACC με άτομα που έχουν όρεξη και καινούργιες ιδέες, ώστε να πάμε την ελληνική κοινότητα ένα βήμα παραπέρα στον κόσμο της εξομοίωσης των εικονικών μας πτήσεων αλλά και της παροχής υπηρεσιών εικονικών ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Υ.Γ: Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του Open Meeting όπου θα συζητηθούν όλα τα θέματα που έχουν προκύψει.
 24. Αγαπητά μέλη του HvACC είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως ο κύριος @John Chris πέρασε με επιτυχία την εξέταση για το S2 (TWR) Rating . Συγχαρητήρια. Ευχαριστούμε και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, ελεγκτές & πιλότους!
 25. Αγαπητά μέλη του HvACC είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως ο κύριος @Giannis Mousouris πέρασε με επιτυχία την εξέταση για το C1 (CTR) Rating . Συγχαρητήρια. Ευχαριστούμε και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, ελεγκτές & πιλότους!
 26. until
  Το Σάββατο 23/05/2020 και ώρα 20:00 - 22:00 τοπική , ένα S2 CPT θα λάβει χώρα στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης! Ο John Chris θα προσπαθήσει να μας αποδείξει ότι ότι αξίζει να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του πύργου! Ελάτε να τον κάνουμε να ιδρώσει! Επισκεφθείτε μας πετώντας από και προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, βοηθήστε τον να αποκτήσει το rating του και το HvACC να στελεχωθεί με έναν νέο, άξιο εικονικό ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας! Σας περιμένουμε. Saturday, 23/05/2020 20:00 - 22:00 Local Time On Saturday, 23/05/2020 an S2 CPT will take place in LGTS Makedonia airport! John Chris will try to convince his examiners that he is capable of "pushing tins" on his own! Let's make sure we push him to his limit so that he rightfully earns the title of Tower Controller. Join us at Thessaloniki Airport (LGTS) and help him earn his rating!
 27. until
  Καλησπέρα, Την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, από τις 20:30 (τοπική) και για 2 ώρες, ο Γιάννης Μουσούρης (S3) θα εξεταστεί για το Enroute Controller Rating (C1) στη θέση LCCC_CTR (Nicosia Radar). Η παρουσία σας είναι απαραίτητη για να δημιουργηθεί επαρκής όγκος κυκλοφορίας, ενδιαφέροντα σενάρια και να περάσουμε μία ωραία βραδιά! Σας περιμένουμε! On Friday 22/05/2020 a C1 CPT will take place in LCCC_CTR (Nicosia Radar) John Mousouris (S3) will try to convince his examiners that he is capable of "pushing tins" on his own! Let's make sure we push him to his limit so that he rightfully earns the title of Center controller. We need as much traffic as possible flying through the LCCC_CTR sector (seen below), either transiting or departing/arriving at airports within the sector. LCCC_CTR Covers the following main airports: LCLK, LCPH, LCRA.
 28. Αγαπητά μέλη του HvACC είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως οι κύριοι @Panagiotis Karytsiotis, @Themistoklis Kallitsis, @Periklis Stellas πέρασαν με επιτυχία την εξέταση για το S2 (TWR) Rating. Συγχαρητήρια και στους τρεις. Ευχαριστούμε και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, ελεγκτές & πιλότους!
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Privacy Policy